■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » OERboek » Er was eens... sprookjes voor young adults

Er was eens... sprookjes voor young adults

Gepubliceerd op 24 oktober 2021 om 09:30

Er was eens... sprookjes voor young adults

Was jij vroeg ook zo gek op sprookjes? Wie kent ze niet de verhalen van Assepoester en Doornroosje? In deze verhalenbundel "Er was eens...sprookjes voor young adults" hebben vijf geweldige schrijfsters elk één van deze sprookjes op hun eigen bijzondere manier herverteld. 

In moderne of dystopische werelden komen Assepoester, Repelsteeltje en Roodkapje tot leven. Originele elementen uit de sprookjes komen naar voren, maar iedere schrijfster geeft ook een eigen, zeer verrassende, draai aan haar verhaal. 

Ieder verhaal is uniek en geeft zijn eigen spannende sfeer. Als ik begon te lezen met een verhaal, dan moest ik het ook in één keer uitlezen. Vijf verhalen, die me hebben geschokt, verrast en verwonderd. 

Wat mijn betreft is het een echt sprookjesboek voor young adults! 

Wie zijn de schrijfster van Er was eens... sprookjes voor young adults 

Jen Minkman

Jen Minkman is fulltime auteur en uitgever en debuteerde in 2012 met haar chicklit "Back to school", waarna ze besloot om alleen nog maar boeken voor young adults te schrijven. Haar boeken zijn in diverse talen verkrijgbaar. In 2016 won ze de tweede prijs in de Harland Awards voor Fantasy en SF en in 2017 kwam ze als eerste Nederlandse YA auteur op de USA bestsellerlijst terecht. 

Bekijk hier het interview met Jen wat ik had over het boek "Er was eens...sprookjes voor young adults."

Cathinca van Sprundel

Cathinca van Sprundel was van jongs af aan verliefd op schrijven en muziek. Ze heeft een bachelor Film- en literatuurwetenschappen en een master Journalistiek op zak en wekt met haar verhalen oude sprookjes en mythen opnieuw tot leven. Haar debuut "De vrouw van Myrdin (2018) en de novellen De held van Anwyn (2019) wisten al vele lezers te betoveren. 

Marijke F Jansen

Marijke F Jansen wist op jonge leeftijd al dat ze later schrijfster wilde worden, aangezien ze dol was op verhalen. Vooral op sprookjes en happy endings. In 2012 verscheen haar debuutverhaal "Muze" in de bundel "Dark romance - verboden verlangen" en ook staan er verhalen van haar in de bundels "Magisch, Wonderland" en "Brave new love". In 2017 verscheen van haar hand het boek "Kort en gelukkig", een sprookjeshervertelling. Voor het schrijven van "Bevroren" haalde ze inspiratie uit de boeken van Sarah Crossan, die haar op een andere manier naar poëzie en met name het vrij vers liet kijken. 

Miranda Peters

Miranda Peters schreef als dromerig meisje van tien al verhalen met titels als "De wondervogel", "De droomwolk" en "De geheimzinnige boom". Jaren later besloot ze haar droom daadwerkelijk na te jagen door de Gaia-trilogie te schrijven, die in 2018/2019 bij DVP is uitgekomen. 

Suzanne Peters

Suzanne Peters is auteur van meer dan twintig romans. Haar romantische boeken bevatten actuele en maatschappelijke thema's. Voor haar boeken "Min of meer" en "Gebroken glas" ontving ze een wildcard-nominatie voor het beste romantische boek van het jaar. Van haar is binnen de OERgezellig boekenwinkel beschikbaar: "Van Slag". 

Recensies van Er was eens...sprookjes voor young adults

Al deze recensies van het spannende young adult boek Er was eens...sprookjes voor young adults staan op de website van Hebban. 

"Er was eens" en andere boeken van de schrijfsters


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.