■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » OERboek » De rest van de waarheid - Jagritta Olthof

De rest van de waarheid - Jagritta Olthof

Gepubliceerd op 22 juni 2021 om 20:01

De rest van de waarheid - Jagritta Olthof

Als een schrijfster mij een bericht stuurt, met de vraag of haar boek in mijn assortiment past, dan word ik natuurlijk heel nieuwsgierig. Ik ben dan ook snel aan het boek begonnen en ik heb het in één ruk uitgelezen.

In De rest van de waarheid beschrijft Jagritta Olthof de nachtmerrie waaruit Charlotte van Ruysdael lijkt te ontwaken. Als blijkt, dat haar vriendin is vermoord en zij de laatste persoon is, die haar levend heeft gezien, probeert ze zich te herinneren wat er is gebeurd. Maar hoe dichter ze bij de waarheid lijkt te komen, hoe groter de problemen worden, waarin ze terecht komen.
De schrijfster had me vanaf het eerste tot het laatste moment te pakken met deze thriller.
Het is een spannend verhaal met onverwachte wendingen. Het karakter van Charlotte wordt goed uitgediept en als lezer word je meegezogen in haar leven.

Wie is Jagritta Olthof

Samen met mijn partner en huisdieren woon ik in het dorp Harkstede (in de buurt van Groningen) aan een meer, waar het water me elke dag een nieuwe kant van zichzelf laat zien. Ruim twintig jaar geleden ben ik naar het platteland teruggekeerd. Ik blijk geen stadsmens. Ik gedij het beste bij ruimte en natuur om me heen.

Ik ben jurist, maar ik durf me inmiddels ook schrijver noemen. Omdat schrijven me een gevoel van vrijheid geeft en verhalen verzinnen zo leuk is, schrijf ik intussen fulltime. Het betreft een gewaagde stap, maar weinig schrijvers kunnen immers leven van hun werk.

Begin 2018 heb ik besloten meer tijd voor mezelf te nemen en ben vanuit mijn gevoel begonnen met schrijven. Daarbij niet gehinderd door enige schrijfkennis. Dat was mijn geluk. Een cursus volgen, die me vertelt hoe het allemaal moet, daarvan raak ik in een soort spasme. Voor mij werkt de omgekeerde volgorde het beste. Eerst zelf ontdekken en doen. Leren en corrigeren achteraf kan altijd nog. Dit proces resulteerde aan het eind van dat jaar in de roman In de schaduw van de driehoek. Sindsdien laat het schrijven me niet meer los. Het is een verslaving, waar ik niet meer vanaf kom. Ik ben een perfectionist en laat me dan ook bij mijn boeken redactioneel professioneel begeleiden. Mijn schrijfkoorts heeft een jaar later geresulteerd in de thriller De rest van de waarheid. Grappig is dat ik nooit de aspiratie heb gehad om een boek te schrijven, laat staan twee. Nu wil ik niets anders meer. Het is zo leuk om te doen. Ik word blij van elke lezer die geniet van mijn boeken. Mijn lezerspubliek is nog van geringe omvang. Als self-publisher blijft het lastig om de lezer te bereiken. Je boek ligt niet als vanzelfsprekend in alle gerenommeerde boekhandels.

Sinds ik schrijf, kijk en luister ik anders naar alles om me heen, waar ik dankbaar gebruik van maak tijdens het schrijven. Sinds kort heb ik me weer opgesloten in mijn schrijverskamertje met uitzicht op het water en werk aan mijn derde boek, dat naar verwachting volgend jaar het levenslicht ziet.

Waarom heeft Jagritta "De rest van de waarheid" geschreven?

Ik lees graag thrillers, maar ik wilde ze niet alleen lezen, maar ook proeven. Proeven hoe het is om zo’n spannend boek te creëren. Een thriller schrijven is een geheel andere tak van sport dan een roman. Maar ik houd wel van een uitdaging. Waarom dit verhaal? Het ogenschijnlijk achteloze gebruik van xtc-pillen, zonder te bVoeseffen wat het spul in je hersenen kan veroorzaken, intrigeerde me. Het is het vertrekpunt geworden van de thriller. Ik vond het heerlijk om het brein van het hoofdpersonage, Charlotte van Ruysdael, een verkeerde afslag te laten nemen en daarmee het psychologisch spelletje voor haar te laten beginnen, waarbij ze antwoorden moet vinden op haar vragen: Wat is er met me gebeurd en waarom kan ik het gat in mijn geheugen niet vullen? Ben ik de moordenaar van mijn beste vriendin? Maar hoe dan? En waarom?

Een deel van het boek heb ik geschreven in een opslagbox. Ik wilde ervaren hoe het zou zijn om je voor bepaalde tijd op te houden in een afgesloten ruimte, iets wat mijn hoofdpersonage overkomt. Het was er ’s nachts zo nu en dan creepy, maar wat is er mooier dan tijdens zo’n ervaring tegelijkertijd aan het plot van je thriller te werken? En een bijzondere wending heeft het zeker opgeleverd. Ik hoop er de lezer mee te verrassen.

 

Recensies van "De rest van de waarheid" 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.