■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » OERboek » De Wonderparaplu - Fiona Hack

De Wonderparaplu - Fiona Hack

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 19:57

Kinderboeken zijn zooo leuk! 

Dat ontdekte weer, toen ik begin dit jaar het verhaal van Daan toegestuurd kreeg, geschreven door Fiona Hack. Het boek begint in Japan, waar Marinus als matroos op een koopvaardijschip is terechtgekomen en een cadeau zoekt voor zijn geliefde Margje in Nederland. Marinus verdwijnt plotseling, maar de door hem gekochte paraplu en een briefje  wordt door andere matrozen meegenomen voor zijn vrouw in Nederland. 

Jaren later vindt kleindochter Daan de paraplu met het briefje bij oma op zolder. Vanaf dat moment gebeuren er wel hele vreemde dingen en gaat Daan samen met haar vriendin Ling op zoek naar het mysterie van deze bijzondere paraplu. 

Het boek is spannend tot het eind en Fiona beschrijft op zeer beeldende wijze de bijzondere avonturen, die Marinus en Daan elk afzonderlijk beleven. 

Het boek is officieel voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ondanks dat ik die leeftijd al enige jaren ben gepasseerd, heb ik er echt van begin tot eind van genoten! 

En een leuk detail: Sinds kort is het boek ook beschikbaar in het Engels: The umbrella mystery. 

Wie is Fiona Hack? 

Het schrijven doe ik al heel lang. Ik ben begonnen met verhalenbundels geschreven door Zeeuwse auteurs en geïllustreerd door Zeeuwse kunstenaars. Daarna heb ik een aantal themabundels uitgebracht over pesten, scheiden en spannende verhalen voor tieners onder de vlag van mijn uitgeverij De Klimmende Ster. Deze is wegens tijdsgebrek en de wens zelf te schrijven ter ziele.

Mijn beroep is fysiotherapeut. Ook heb ik een opleiding natuurgeneeskunde en psychosociale begeleiding voltooid. Ik woon met dochter, konijn en hond in Zeeland.

Jaren geleden volgde ik een creatieve schrijfcursus. De meeste opdrachten schreef ik vanuit perspectief van het kind. Zo kreeg ik in de gaten dat het schrijven voor kinderen goed bij mij past. 

Om de zoveel tijd bekijk ik de opdrachten nog eens. Ik kwam het verhaal over een paraplu tegen met een deel van een schatkaart erop. Dat leek me erg ingewikkeld worden. Toch bleef ik nieuwsgierig naar de afloop van dit verhaal en welk geheim de paraplu met zich meedroeg.

In al mijn kinderboeken – dit is mijn vierde kinderboek –  is altijd een bepaald thema of een onderliggende moraal wat ik probeer te bespreken zoals pesten of anders zijn. In dit verhaal gaat het erover dat het gras niet altijd groener is aan de overkant. Dit gegeven verpakt in een spannend verhaal is zelf te lezen voor jeugd vanaf 8 jaar.

Recensie van De Wonderparaplu


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.