■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » OERboek » Anders pak je toch gewoon een goed boek - Kim de Lange

Anders pak je toch gewoon een goed boek - Kim de Lange

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 19:50

De burn-out heb ik zelf ervaren als een zeer eenzame periode, waarin je naast je eigen onzekerheden, verdriet en vooral onmogelijkheden, ook nog eens deze beperkingen met jouw familie, vrienden en werk moet delen. 

Dat vond ikzelf zeer lastig, totdat ik het boek van Kim las. Wat een herkenning en wat weet zij op een humoristische manier de vinger op de zere plek te leggen. 

In haar boek neemt ze je vanaf het begin van haar burn-out mee tijdens de zoektocht naar het medicijn naar haar heilige graal. Hierbij loopt ze tegen onbegrip en onkunde op van haar omgeving en experts. Maar haar eigen wil om te herstellen brengt haar in bijzondere situaties. 

Afwisselend met een lach en een traan heb ik genoten van dit boek en heeft het mij gesteund in een moeilijke periode. 

Omdat het boek een jaar geleden is gepubliceerd mocht ik Kim interviewen. Een interview, waarin Kim zich kwetsbaar opstelt, maar ook zeker niet vergeet je te laten lachen. 

Bekijk het interview hier.  

Wie is Kim de Lange? 

Kim is trainer, (trainings-)acteur, coach en auteur. Sinds 2006 traint zij zeer uiteenlopende organisaties in communicatie: van medisch specialist tot  brandweervrouw. 
In haar trainingen maakt ze graag gebruik van ervaringsgericht leren. 

De laatste jaren traint ze veelal medisch personeel in het bespreekbaar maken van emotioneel beladen onderwerpen. 

Last but not least is Kim moeder van een 19-jarige dochter.  

Waarom heeft Kim dit boek geschreven? 

In 2017 viel Kim om met een burn-out. Ze kon niets meer, behalve liggen op de bank en strompelen naar het espressoapparaat en weer terug. Het leek alsof iemand het licht uitgedaan had. Ze had geen flauw idee wie of wat haar ging helpen dat licht weer aan te doen. 
Als doe-het-zelver, communicatietrainer en vooral als mens vond ze dat pijnlijk, confronterend en een enorme afgang. Ben ik nou gek? vroeg ze zich dagelijks af. Of hoort dit bij een burn-out?
Na het zoveelste zelfhulpboek aan de kant te hebben gelegd, besloot ze zelf een boek te schrijven. Het moest geen boek worden met tips en adviezen, maar een boek waarin de lezer van dichtbij meemaakt wat het is om vanuit het dal weer op te klimmen in het dagelijks leven met een burn-out. Een zwaar onderwerp licht beschrijven werd haar doel. Een boek waarin je de herkenning en erkenning kunt vinden als je met een burn-out kampt, of iemand in je omgeving kent met een burn-out en die je beter wilt begrijpen. Maar bovenal een boek wat hopelijk ook weer af en toe een glimlach op je gezicht tovert. 

Recensies van "Anders pak je toch gewoon een goed boek?"

Vind hier meer informatie over het boek van Kim: 

Kim is zelfstandig ondernemer en alleenstaande moeder als ze van de een op de andere dag in een burn-out belandt. Ze kan zich amper voortbewegen, zelfs het opstaan van de bank is soms teveel. Als onverzekerde ondernemer wil ze zo snel mogelijk beter worden. 
Naast alle goedbedoelde maar nutteloze raad van mensen uit haar omgeving en psychologen met doorsnee adviezen, besluit ze het op eigen wijze te doen. Ze gaat vol goed moed op zoek naar de heilige graal. Die weet ze uiteindelijk te vinden, maar tot haar stomme verbazing is die heel anders dan ze zich voorgesteld had. 
Door een woud van paniekaanvallen, slapeloze nachten, twijfels en een totaal verlies aan vertrouwen dat het ooit nog goedkomt ervaart Kim dat humor een van de beste medicijnen is. Ze schrijft over overprikkeld boodschappen doen, praatgrage cv-monteurs, kennissen met goedbedoelde adviezen, het opnieuw oefen met autorijden en verliefdheden die zich, ongeacht haar burn-out, aandienen. 
Vooor iedereen die kampt met een burn-out of die een geliefde, collega of goede vriend met een burn-out beter wil leren begrijpen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.