■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » OERboek » Als zelfs je naam niet van jou is - Paula Laning

Als zelfs je naam niet van jou is - Paula Laning

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 22:18

Op een regenachtige dag in juni werd dit boek in een houten schuur door Paula gepresenteerd. Vanaf een oude boerenkar las Paula voor, vertelde ze anekdotes en werd alles omlijst met muziek, waarbij humor aanwezig was. Ik kon niet wacht om het boek door Paula te laten signeren en naar huis te gaan om het te lezen. 

En mijn verwachtingen werden niet teleurgesteld. 

Meegezogen in de dilemma's van Lysbeth, de spanning wanneer ze (onbezonnen) beslissingen neemt en de uiteindelijke climax naar het antwoord op het briefje, maakt dat je dit boek niet weg kunt leggen. 

Naast het geheim van het briefje, waardoor oude wonden worden opengereten, worden ook maatschappelijke thema's van het boerenleven aan de kaak gesteld, zoals bijvoorbeeld normen en waarden vanuit diverse gemeenschappen en anti-boeren-activisten.  

 

Wie is Paula Laning? 

Ik ben Coach in Werkplezier en auteur, ik verdeel mijn tijd tussen coachen en alles wat daarbij hoort, schrijven en wat daarbij komt kijken en allemaal andere leuke dingen. Zoals tijd doorbrengen met mijn partner en onze gecombineerde kinderschaar, bestaande uit eigen kinderen, schoonkinderen, stiefkinderen en kleinkinderen. Alles bij elkaar komen we dan op veertien stuks, nummer 15 wordt in juni 2021 verwacht.

Ik woon in een leuk, actief dorp op een boerderij met een groot erf, dus al die kinderen zijn welkom. Achter op het erf staat mijn veelkleurige pipowagen, waar ik ongestoord en zonder afgeleid te worden, kan schrijven. Verder lees en sport ik graag en doe ik ook nog allerlei vrijwilligerswerk.

Waarom heeft Paula dit boek geschreven? 

Als kind al wou ik schrijver worden, maar het kwam er nooit van. Altijd was er wel iets dat dringender was. Toen ik in 2005 voor mezelf begon als Coach in Werkplezier, plande ik een dag in de week vrij om te schrijven. Daar kwamen meerder column-bundels uit, maar nog steeds geen roman. In 2008 leerde ik mijn huidige partner kennen en daarmee het boerenleven en een boerengemeenschap. Dat intrigeerde mij dusdanig dat ik daarover een ontwikkelingsroman te schrijven: Als zelfs je naam niet van jou is. Op de achterflap staat: Lysbeth woont met haar gezin in een kleine boerengemeenschap. Op een stormachtige dag vindt ze een kladje in de brievenbus met daarop een verontrustende boodschap over haar man en schoonfamilie. Ze dwingt hen tot het blootleggen van hun geheimen. Daarmee vallen al haar zekerheden weg. Moet ze haar normen en waarden bijstellen om haar huwelijk te redden? En hoe open moet ze zijn over haar eigen geheimen?

Reviews van 'Als zelfs je naam niet van jou is'

Alle boeken van Paula Laning


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.