■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » OERboek » Weerwolven van Waraine - Eva Linden

Weerwolven van Waraine - Eva Linden

Gepubliceerd op 27 april 2021 om 19:51

Weerwolven van Waraine - Eva Linden

Deze keer mag ik je een thriller presenteren. En spannend was het boek zeker! 

Het verhaal wordt in ieder hoofdstuk door een ander personage verteld, waardoor je de negen jongeren uit het boek goed leert kennen. Ieder heeft zijn eigen verleden en neemt verdriet en onzekerheid met zich op deze korte reis mee. 

Negen jongeren worden ongewild samengebracht in een vakantiehuis aan de Franse kust. Tijdens een spannend spel Weerwolven van Wakkerdam, leren de jongeren elkaar kennen en wordt de spanning steeds hoger. In het spel krijgt iedereen een rol toebedeeld. Wie is de Ziener, Cupido, Bakker, Heks, Dorpsslet en twee Burgers en het allerbelangrijkste wie is de Weerwolf? 

Na een onrustige nacht schrikken ze doordat één van de jongens wel erg vreemde wonden op zijn lichaam heeft. Een dokter komt langs maar laat iedereen in verwarring achter. 

De jongeren gaan vervolgens de omgeving en het dorpje verkennen. Hierbij raken ze verstrikt in een aantal vreemde situatie en wordt de achterdocht tussen hen steeds groter. In een hoog tempo met af en toe verwoestende gebeurtenissen heeft dit boek mij van begin tot eind geboeid.

Wie is Eva Linden?

Mijn naam is Eva Linden en ik ben 28 jaar oud (volgende week word ik 29, hoera!). Ik woon in de Vlaamse Kempen met mijn man en onze huisdieren.
Ik werk deeltijds in de zorg, enkel in de namiddag zodat ik voor de middag kan schrijven aan mijn boeken.
Naast lezen en schrijven, hou ik me graag bezig met fotografie, koken, grafische vormgeving en cosplay. Daarnaast ben ik gek op reizen en hoop ik zo veel mogelijk van de wereld te zien.
In 2016 verscheen mijn eerste boek 'Maanziek', het eerste deel van een fantasy-trilogie die ik min of meer in eigen beheer heb uitgegeven. In 2020 lanceerde ik mijn eerste thriller/detective 'Weerwolven van Waraine' die redelijk goed onthaald werd door het publiek, het boek werd onlangs zelfs genomineerd voor een Indie Award. Binnenkort verschijnt mijn eerste boek bij Hamley Books, een grote stap waar ik als auteur heel erg naar uit kijk.

Het verhaal achter 'Weerwolven van Waraine' is eigenlijk best origineel en romantisch. Het idee voor het boek is ontstaan in mei 2018 op mijn trouwdag. Mijn man en ik zijn namelijk getrouwd op het strand in Etretat, een kustdorpje in het Franse Normandië. We waren daar een paar jaar eerder al eens geweest, tijdens onze eerste roadtrip samen, en het leek ons een leuk en romantisch idee om daar te gaan trouwen. Dus trokken we met onze familie, onze getuigen en onze beste vrienden naar Etretat om onze trouwgeloften af te leggen. Om iedereen te slapen te leggen, huurden we een houten huisje in het bos, het huisje dat je op de omslag van het boek kunt zien. Nadat we onze trouwgeloften hadden afgelegd, keerden we terug naar het vakantiehuisje om te barbecueën en daarna met z'n allen 'Weerwolven van Wakkerdam' te spelen. Toen merkte de getuige van mijn man op dat het een originele setting was om een verhaal over te schrijven en zo is de bal aan het rollen gegaan. Waarom ik gekozen heb voor een thriller, is omdat ik graag eens iets anders dan fantasy wilde proberen. Bovendien wilde ik kijken of het me zou lukken om enkele 'tienerproblemen' te verwerken in mijn verhaal, en ik denk dat ik daar best goed in geslaagd ben, hèhè.

Recensies van Weerwolven van Waraine

Het boek Weerwolven van Waraine is middels een blogtour door diverse lezers gerecenseerd en heeft veel lovende reacties gekregen. 

Lees hieronder een klein deel van deze recensies: 

'Hallo, is daar iemand?' fluisterde ze. Vlak bij haar knapte er een droge tak. Ze keek om, maar er was niemand te zien. Wie speelde er een spelletje met haar? Op dat moment hoorde ze een krakende stem. 'Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien,' mompelde de stem. 'En wie in het gezelschap van de Weerwolf vertoeft, moet het ontgelden.' Angstig deinsde ze achteruit.

Tijdens de zomervakantie van 2002 komen negen jongeren terecht in Waraine, een idyllisch dorpje aan de Franse kust. Door een speling van het lot moeten ze een week lang in hetzelfde vakantiehuis verblijven. Is het puur toeval dat ze samen in het vakantiehuis terecht zijn gekomen, of zit er meer achter?

Na een spelletje 'Weerwolven van Wakkerdam' begint een ware nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. Waart er een moordenaar rond in de bossen van Waraine? Hun zoektocht naar de dader ontaardt in een koortsachtige heksenjacht naar de Weerwolf. Steeds meer geheimen komen aan het licht en daaruit blijkt dat niemand is wie hij lijkt. Kunnen ze elkaar vertrouwen? Hun detectivespel loopt al snel uit de hand, maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wie is de Weerwolf?

'Weerwolven van Waraine' (2020) is een spannende thriller/detective. Het boek is geschikt voor alle lezers vanaf 14 jaar die van spanning en mysterie houden.

Eva debuteerde in 2016 met haar Maanziek-trilogie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Eva Linden
6 maanden geleden

Bedankt voor je heerlijke recensie en voor de fijne samenwerking <3