■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » OERboek » Spaanse Vlag - Jeroen. D. Rook

Spaanse Vlag - Jeroen. D. Rook

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 14:50

Spaanse vlag is een novelle over de strijd tussen vader en zoon na het dramatisch verlies van hun vrouw en moeder tijdens de corona periode. Het boek beschrijft op een indringende manier hoe beiden zichzelf en elkaar verliezen in deze strijd. Schrijver van deze actuele en confronterende roman is Jeroen D. Rook.

Jeroen: 'Afgelopen zomer hadden we als Nederlanders weinig mogelijkheden om op vakantie te gaan door Corona. Ik zag mijn jongste zoon vaak gamen en ik ergerde me eraan. Dat was voor mij de inspiratie om de novelle "Spaanse Vlag" te schrijven. Ik vroeg me af: zie ik het allemaal wel goed? Ik ben me voor deze novelle in één bepaalde online game gaan verdiepen: Rocket League.

Het verhaal is in precies drie weken geschreven: mijn eigen zomervakantie. Hoewel ik dus niet een echte vakantie ergens in het zuiden van Europa heb mogen beleven, heb ik naar mijn bescheiden mening iets moois gecreëerd: een ontroerend verhaal over een zoon en zijn vader die elkaar in het gamen weten te vinden, na het verlies van de moeder/echtgenote.'

Jeroen D. Rook spaanse vlag novelle over Corona
Jeroen D. Rook schrijver auter novelle roman

Jeroen Dirk Rook is cameraman, 51 jaar, getrouwd en vader van 2 zoons ( 18 en 16 jaar).

De passie tot schrijven riep Jeroen in die mate dat hij het niet kon laten liggen.

Hij zegt: ' Echter schrijven is een kwelling, het niet schrijven nog een veel grotere'.

Van Jeroen is ook de psychologische roman 'De draad kwijt' en de verhalenbundel 'In de gietijzeren vuurkorf' beschikbaar.  

Alle beschikbare boeken van Jeroen D. Rook


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.