■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » OERboek » Koopman in de Gouden Eeuw - Arie de Ruiter

Koopman in de Gouden Eeuw - Arie de Ruiter

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 14:18

Wat een heerlijk boek om te lezen! Vanaf bladzijde één word je meegevoerd naar het Amsterdamse leven in het begin van de 17e eeuw. De levenswandel van de gebroeders Egbert, Coenraad en Rogier wordt uitgebreid beschreven tezamen met vele ontwikkelingen in de periode van de Gouden Eeuw. Het boek betovert je door het ene avontuur naar het andere te beschrijven met regelmatig onverwachte wendingen. Onderwerpen zoals sociale klasse, slavernij en religie komen ter sprake. Tezamen met de liefde en jaloezie binnen het gezin van de drie gebroeders is dit boek een echte aanrader. 

Arie's motivatie om het boek te schrijven:
Mijn passie is wel geschiedenis. Het verleden boeit me ontzettend. Het is dan vanzelfsprekend, dat het schrijven van historische roman mij goed afgaat.
De Gouden Eeuw... Een van de belangrijkste perioden in de Nederlandse historie, met zijn welvaart en rijkdom. Helaas profiteerde daar maar een klein deel van de bevolking van. Het overgrote deel had een eenvoudig bestaan. En het vervallen in armoede lag altijd op de loer. Dit bejubelde tijdperk had wel degelijk zijn zwarte randen.
Het leek me daarom wel mooi om in deze context een dramatische familiekroniek te schrijven.

Schrijver auteur Arie de Ruiter

Auteur van de historische roman Koopman in de Gouden Eeuw is Arie de Ruiter. Arie werd in 1953 geboren in Giessen-Nieuwkerk, een dorp in de Alblasserwaard in een groot gezin.
In zijn jonge jaren woonde en werkte hij enige tijd in een kibboetz in Israël, liftte van kust tot kust Canada over en nam hij deel aan een overland-expeditie naar het hart van Afrika. Tussendoor had hij diverse – voornamelijk administratieve – baantjes.
Rond zijn dertigste pakte hij het studeren op. Hij behaalde diverse diploma's, waarmee hij zich tot een vaardig en ervaren administrateur zou ontwikkelen.
In de loop van de jaren begon zich in hem het schrijverstalent te ontwikkelen. Met het notuleren van vergaderingen en het schrijven van columns, gedichten en verhalen in verenigingsblaadjes ontwikkelde hij het vermogen om gedachten en gevoelens goed in woorden om te zetten. In zijn boeken laat Arie de Ruiter iets zien van zijn brede algemene interesse, zijn christelijke levensovertuiging en zijn gevoel voor humor.

Alle beschikbare boeken van Arie de Ruiter:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marisa Koopman
8 maanden geleden

De boeken van Arie zijn bijzonder boeiend. De romans spelen zich in verschillende tijdperken af. Het meest bijzondere vind ik de slotzin in Verkeerd Spoor, die is echt subliem. Ik ben een fan van deze auteur en heb al zijn boeken.