■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » Wie boeken leest, leeft langer

Wie boeken leest, leeft langer

De drie voordelen van lezen

Je hebt de uitspraak vast wel eens gehoord: Wie boeken leest, leeft langer. 

Maar wat zijn nu echt de voordelen het lezen van boeken? 
En twijfel je of het verstandig is om in één keer meer boeken aan te schaffen? Ik weet zeker dat je na deze 3 voordelen helemaal overtuigd bent en alleen nog maar met je neus in de boeken zit!

Je slaapt beter door een boek te lezen

Iedereen weet ondertussen wel dat het gebruik van je telefoon, tablet of televisie voor het slapen gaan niet verstandig is. Zeker wanneer je ook nog eens een slechte slaper bent. Het lezen van een boek wordt wel aangeraden om sneller in slaap te vallen! Dit zorgt er namelijk voor dat de overgang tussen wakker zijn en slaperig worden makkelijker gaat waardoor je daarna beter in slaap valt.

Wie boeken leest, leeft langer

Lezen is goed voor je brein

Lezen vergroot jouw woordenschat en taalvaardigheid. Ons brein trainen is niet verkeerd en al helemaal niet als we wat ouder worden. Het brein gaat dan toch wat langzamer werken. Zo kan het steeds lastiger worden om een naam of adres te herinneren. Er zijn diverse studies die uitwijzen dat lezen het verouderingsproces van het brein kan vertragen. Er wordt zelfs gezegd dat veel lezen er uiteindelijk voor kan zorgen dat dementie op een afstand wordt gehouden, net zoals andere stimulerende activiteiten dit kunnen.

Lezen vergroot je sociale vaardigheden

Hoe kan iemand die graag met de neus in de boeken zit nou sociaal zijn? Een misvatting die vaak gedacht wordt. Toch blijkt uit een studie dat vooral mensen die fictie lezen juist meer empathisch zijn. Zo zouden ze meer begrip hebben voor de gedachten, overtuigingen en verlangens van anderen ook wanneer deze niet overeenkomen met hun eigen ideeën. En laat je nou net bij OERgezellig fictieboeken voor alle leeftijden kunnen kopen !

Je kunt er nu niet meer omheen, toch? Heb jij al een keuze gemaakt: