■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » Ik zoek een voorleesboek

Ik zoek een voorleesboek

Wie is er nu niet met een bijzonder boek opgegroeid? Een boek voorgelezen door jouw ouders of grootouders. Of het eerste boekje dat je zelf hebt gelezen. Verhalen verzinnen bij de plaatjes of jouw eerste woordjes ontdekken. Lezen begint al bij de allerkleinsten. Ik heb zelf nog een aantal voorleesboekjes uit mijn tijd. Het blijft bijzonder! 

Ook mijn kinderen heb ik eindeloos voorgelezen. Er was één boek, waarin Donald Duck een kippenboerderij op een hoge berg had. Alles gaat natuurlijk fout in het verhaal en aan het einde van het boek rolden alle eieren van de berg en werd het dorp bedolven onder één grote omelet. Wat hebben de kinderen eindeloos van dit genoten van dit mooie voorleesboek! Maar ook alle verhalen van Annie M.G. Schmidt. Van Jip en Janneke tot Otje en Pluk van de Petteflet. Voorleesboeken, die voor altijd bij ons blijven. 

Ik heb lezen altijd al geweldig gevonden. Mijn dochter heeft deze hobby zeker van me overgenomen. Mijn zoon helaas niet. Door zijn dyslexie heeft hij de grootst mogelijke hekel aan lezen (Met uitzondering van WhatsApp en snapchat ;-)).

Maar ik geloof er zeker in, dat lezen je wereld verrijkt. Het verruimt jouw woordenschat en laat je nieuwe inzichten zien.
Dus waarom zullen we niet zo vroeg mogelijk beginnen met lezen?
Geef jouw kind of kleinkind de mogelijkheid om het plezier met boeken te beleven. Boeken met schitterende afbeeldingen en tegenwoordig ook erg vaak een maatschappelijk thema. Zoals “Giraf wil van zijn vlekken af”, “Muis doet het zelf wel” of “Bartjes Bolle Buiken Bril”, waarin Bart met een bijzondere bril de baby in de buik van zijn moeder kan zien. Of “Mama’s zijn stoer”, voor een gezin met twee moeder en “Hoera! Wij worden met papa!!” waarin twee vaders graag een kindje willen. Heel bijzonder vind ik ook de verhalen van “Sofie en haar Helden”, twee voorleesboeken, waarin Sofie bijzondere avonturen meemaakt. 

Wil je alle bijzondere voorleesboeken in mijn webshop zien? Kijk dan snel bij de kinderboeken. Bij de meeste vind je voorbeeldpagina’s. zodat je een goede indruk van het boek krijgt.

Met welk boek ga jij jouw (klein)kind verrassen?

04/10/2021 - Ilona Bouwers, OERgezellig.com