■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » Blogs » Zeven keer een herfstboek voor een regenachtige middag

Zeven keer een herfstboek voor een regenachtige middag

Gepubliceerd op 16 oktober 2021 om 10:16

Echt weer voor een goed boek! 

De herfst is nu echt wel begonnen. Wat een weer! 

‘s Morgens is het langer donker en ook ‘s avonds gaan de lichten steeds vroeger aan. Samen met de verwarming hoor, want wat is het koud! 

Regen, wind en gelukkig af en toe toch een zonnetje, die gelukkig nog wat warmte afgeeft. 

Ik ga elke dag even een stukje wandelen en dan ga ik het liefst het bos in. De verandering van de kleuren van de bladeren, de dauw op het gras en kastanjes zoeken. 

Maar wat is het dan heerlijk om weer thuis in een warm huis te komen. En met een lekkere, warme kop thee op de bank te gaan zitten met een goed boek. Dekentje om en genieten maar! 

De zeven boeken voor een herfst middag

Mijn boekentips voor een heerlijk herfstige zondagmiddag zijn : 

 1. Babba van Jeroen D. Rook. De vrouw van Mark is verdwenen nadat ze tijdens een voorjaarsstorm met haar zeilboot de oceaan op is gevaren. Mark vindt haar dagboeken en gaat op zoek naar antwoorden.
  Een spiksplinternieuw boek, dat deze maand net is gepubliceerd! 
 2. En toen begon de zee te zingen van Nele Baplu
  Een indringend drama van een moeder die dagelijks haar zoon, die in coma ligt,  voorleest. Tijdens het lezen lijkt het boek steeds meer verwikkeld in haar echte leven. Een bijna poëtische beschrijving van het verdriet, maar ook hoop en verwachtingen. 
 3. 10 minuten naar het Noorden van Esther Quatfass
  Twee gezinnen vertrekken naar een geërfde boerderij in Oekraïne. Alleen klikt het niet zo tussen de stellen en een schietincident verbetert deze relatie niet.
  Spannende ontwikkelingen en psychologische verwikkelingen maken dit boek echt een aanrader! 
 4. Een veilige plek van Wilma van den Akker
  Mara is hulpverlener bij een blijf-van-mijn-lijf huis. Ze probeert haar cliënten zo goed mogelijk te helpen, maar dit strookt niet met het beleid van de organisatie. Daarnaast lijkt ze in haar privéleven de ideale man tegen te komen. Of stapt ze in dezelfde valkuil als haar cliënten?
  Een boek, dat je een inkijk geeft in de wereld van een blijf-van-mijn-lijf huis, maar je daarnaast ook meeneemt in het roerige leven van Mara.  
 5. In de schaduw van de driehoek van Jagritta Olthof
  Roos heeft haar leven na het overlijden van haar man weer op orde, als ze de driehoek, die ze bij haar adoptie mee heeft gekregen, tegenkomt bij foto’s van een bekende actrice. Wat geheim draagt deze driehoek met zich mee? 
  Een boek, dat me compleet heeft verrast! Het verhaal neemt je mee naar mooie omgevingen en de levens van bijzondere vrouwen. 
 6. What’s the story van José Bryan
  José neemt je mee op reis in haar liefde voor Ierland. In 19 verhalen en schitterende (door haarzelf gemaakte) foto’s beschrijft José op humoristische en enthousiaste wijze de Ierse cultuur en de verhalen die ze ontdekte achter de deuren van de knusse pubs. 
  Het boek neemt je echt even mee naar het schitterende Ierland en laat je een onverwachte kijk op het land en zijn tradities zien
 7. Dragon wings - Broken truth van Elizabeth Kayland
  Elizabeth heeft deze roman geschreven, waarin je door de nachtmerries van hoofdpersonage Rayianna langzaam achter de waarheid komt van de plotselinge verdwijning van haar ouders. 
  Een heerlijke fantasy roman, die tegelijk makkelijk te lezen is, maar ook de spanning vasthoudt, waardoor je door wil blijven lezen. 

Welk boek ga jij deze herfst lezen? 

Zeven verschillende boeken, die een zeer goed gezelschap zijn voor de komende herfstige maand. 

Met welk boek  ga jij jezelf verrassen?

(c) Ilona Bouwers - OERgezellig 16/10/2021


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Struik Elly
2 maanden geleden

Ik vind het een moeilijke keuze, zijn meerdere die mij aanspreken. Ik ga voor Babba van Jeroen D Rook en toen begon de zee te zingen van Nele Baplu.