■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » Blogs » Tradities, normen en waarden

Tradities, normen en waarden

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 om 12:26

Tradities, normen en waarden.

In mijn leven is er een periode geweest, waarin mij een sterk besef van goed en fout is aangeleerd. Dromenvangers, sprookjes, homeopathische middelen, natuurgenezers en nog veel meer zijn voorbeelden van de foute kant.

Gelukkig is mijn horizon intussen wel verbreed en weet ik dat de scheidslijn tussen goed en fout niet zo strikt is, maar dat ieder persoonlijk mag besluiten welke keuzes hij of zij maakt. We leven in een wereld, waarin er zoveel mogelijkheden zijn en waarvan we mogen genieten, leren en ervaren. Het maakt me zo blij, om al deze mogelijkheden te mogen ontdekken.

Harry Potter was lange tijd uit den boze en dat is dan ook één van de redenen, waarom ik nooit in mijn leven iets van Fantasy, Science Fiction of dystopische roman heb gezien of gelezen. En wat is het heerlijk, om me in deze wereld te mogen onderdompelen. Ik moet heel eerlijk zeggen, dat er echt films zijn, waarbij ik toch wel een creepy gevoel krijg, zo zal ik geen tweede maal naar de Hunger Games kijken.

Begin dit jaar schreef de jonge Belgische schrijver Ruben Sinnaeve mij een bericht, of ik zijn boek “Gids naar Nergens” wilde promoten. Een andere jonge Belgische schrijfster, Eva Linden, presenteerde me ook al snel haar boek “Weerwolven van Waraine”. En hier bleef het niet bij, want ik kreeg ook boeken met titels als “Tegen goed en kwaad” en “De Goddelijke komedie”.

En het meest bijzondere is, dat ik zoveel positieve reacties van lezers terugkrijg over deze boeken. Mijn bestverkochte boeken zijn dan ook boeken uit het Fantasy genre en dan vooral gericht op Young Adult. En wat is Young Adult? Ik ben zelf 47 jaar en ik geniet zo ontzettend van deze boeken! Maar misschien moet ik daar een keer een andere blog over schrijven.

Even terug naar de Fantasy boeken. Inmiddels heb ik hier 15  stuks van in mijn assortiment. Nog lang allemaal heb ik ze niet gelezen. Maar mijn nieuwsgierigheid is gewekt en ik ga nog zoveel genieten, leren en ervaren van deze boeken.

Tradities, normen en waarden zijn belangrijk. Ik zal ze koesteren en beschermen. Maar ik zal niet meer mijn horizon er door laten beperken. De mogelijkheden zijn eindeloos en de schrijvers en schrijfsters van deze boeken verdienen mijn grote dankbaarheid voor alle nieuwe dromen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Linda
8 dagen geleden

herkenbaar, en wat een feest is het om je Horizon te verbreden. we hoeven niet alles leuk te vinden of waardevol. een goed boek is een cadeautje voor de ziel. en er zitten veel goede, mooie, grappige, spannende, ontroerende boeken in de Oergezellige collectie. Onderzoek alles en behoud het goede :)