■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » Blogs » Samenwerking Uitgever E en E

Samenwerking Uitgever E en E

Gepubliceerd op 22 juli 2021 om 10:27

Onze eerste boekenwinkel

Ellen en Lisette van Uitgeverij E&E:

In de aanloop naar het opstarten van onze uitgeverij hebben we vooral gezocht naar manieren om onze doelen te bereiken. We hebben voor onszelf een lijst gemaakt: wat willen wij per boek doen. Lisette is van de lijstjes, Ellen is meer van de uitvoering en daarin vullen we elkaar dus goed aan. Al snel kregen we de kans om meteen met een auteur samen te werken die in ons straatje past: we mochten de 3e druk uitgeven van het boek: De Telefoonbitch van doktersassistente Eveline.

Blogbundels

En dat is wat we willen: we willen blogbundels uitgeven. Blogbundels die geschreven zijn vanuit een aparte discipline, maar leesbaar en begrijpelijk zijn voor iedereen. Wij houden van bloggen. We bundelen reeds gepubliceerde en nieuwe nog onbekende blogs in blogbundels. We geven E-books en papieren boeken uit. De combinatie tussen online en offline spreekt ons erg aan. We doen het op onze eigen manier en daarom kun je ook zien dat wij het anders aanpakken dan grote, bestaande uitgeverijen.

Als start-up uitgeverij droom je ervan om meteen een duidelijke plek in de markt in te nemen. Er is maar één manier om dat te bereiken: Samenwerken. Inmiddels hebben we iemand gevonden die bij ons past. Alleen al de naam van deze eerste boekenwinkel waar wij mee gaan samenwerken sprak ons direct aan. Nu we vaker contact hebben voelen we het enthousiasme waar wij naar op zoek zijn in samensmelten tot een constructieve samenwerking. We zoeken mensen die hun kop boven het maaiveld uit durven te steken en die tijd investeren in de klant.

We hebben een plekje in de markt weten te bemachtigen. Het begin is er, dank je wel daarvoor Ilona!

Ellen Kruize Kok & Lisette Verboom van Linden
Uitgeverij E & E

Wie is onze eerste boekenwinkel:

Samenwerken versterkt

Ilona Bouwers van Oergezellig:

Als startende ondernemer is het in begin vooral uitzoeken hoe alles werkt, waarbij je af en toe flink tegen de lamp loopt. Eén van de eerste boeken die ik voor mijn winkel aanschafte, had ik ongezien in mijn assortiment opgenomen. Na ontvangst las ik het boek en werkelijk waar: hoe slecht kan een boek taalkundig zijn?! Iedere bladzijde zat vol grammaticale fouten. En zo’n boek wordt dus door een niet nader te noemen uitgever gepubliceerd. Ik beschouw het maar als verlies en zal het boek zeker niet te koop zetten in mijn winkel.

Maar niet getreurd, ik leer van mijn fouten en sinds dat moment neem ik kwaliteit niet als vanzelfsprekend aan. Ik wil zelf een boek lezen, waar geen grammaticale fouten in staan, dus dit wil ik ook voor mijn klanten. Maar weet je trouwens, dat zelfs van de grootste bestsellers in het eerste druk nog wel eens taalfouten staan? Mocht je zo’n eerste druk hebben van populair boek met een fout, laat het dan snel taxeren, want het kan veel geld opleveren.

In ieder geval is kwaliteit toch één van de eerste criteria, waar ik nu op let bij het toevoegen van een nieuw boek in mijn assortiment. Daarbij ben ik gericht op zoek naar partners, die dezelfde hoge kwaliteitseisen en hun lezers hetzelfde plezier aan een boek gunnen.

Eén nieuwe samenwerking is met Ellen en Lisette van Uitgeverij E en E. Wij als startende ondernemingen kwamen er al snel achter dat we dezelfde drive en het enthousiasme hebben, om leuke en goede boeken te publiceren en te verkopen. Ellen en Lisette als uitgeverij en ik in mijn OERgezellig boekenwinkel.

En nu mag ik Ellen en Lisette feliciteren met de publicatie van hun eerste boek: De Telefoonbitch van Eveline de Groen. Dat is toch zeker wel een feestje waard! Op naar vele volgende boeken met een even hoge kwaliteit.

Nieuw

Van uitgescholden worden over de telefoon tot bekogeld worden met pennen en schoenen. Doktersassistente Eveline maakt het allemaal mee op de werkvloer. Gelukkig zit haar werk ook vol liefde. Eveline heeft afgelopen drie jaar een kijkje gegeven achter de schermen van een een doktersassistente met als doel; het beeld over doktersassistentes, namelijk ‘de telefoniste die van alles en nog wat over je wilt weten’ te veranderen. In ‘de telefoonbitch’ bundelt ze haar favoriete avonturen, maar neemt ze ons ook mee in avonturen die ze nog niet eerder met ons heeft gedeeld.

Patiënten die zitten te wachten kunnen er eens in bladeren en misschien kijken zij daarna dan anders naar ‘hun’ doktersassistente.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.