■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » Auteurs » Paola Ockhuizen

Paola Ockhuizen

Paola Ockhuizen, schrijfster van Zeg eens paard! 

Mijn naam is Paola Ockhuizen schrijver, illustrator en uitgever van het boek: 'Zeg eens Paard!'.  Moeder van 3 jongens Camiel, Pascal en Gabriël en vrouw van Maarten. Met ons hondje: Moos, katten: Duvel en Floppy en paarden: Joy, Je T'aime en Berry zijn wij een compleet gezin. 

Het schrijven van andermans werkstukken, het maken van speeches tot het schrijven van rijmgedichtjes in verjaardagskaarten, dat geeft mij ontzettend veel plezier. Tijdens de zwangerschap van mijn oudste begon het balletje te rollen, mijn jeugd ten opzichte+ van de wereld van nu, mijn normen, waarden en gebruiken. Hoe uitspraken hun lading verliezen omdat de kinderen van nu er eigenlijk geen weet meer van hebben. Deels door verandering en deels doordat het gewoonweg vergeten wordt. Nu kunnen we uitleggen aan onze kinderen wat een dubbeltje is. De gulden is een tijdperk geleden. Aangezien ik geadopteerd ben uit Sri Lanka gaat identiteit niet altijd hand in hand met afkomst. Spreekwoorden en gezegden hebben mij altijd gefascineerd. Het is een stukje geschiedenis. 

Met het boek 'Zeg eens Paard!' wil ik op een laagdrempelige manier jonge kinderen kennis laten maken met oud Hollandse uitspraken, spreekwoorden en gezegden.

Het heeft educatieve elementen en is door onder andere medewerkers van de kinderopvang, het kindverband en gastouders als een pedagogisch verantwoord bevonden. Het heeft als doel 'kijk, luister en praat met elkaar'. De onderliggende boodschap van het boek luid, dat iedereen mag zijn wie hij/zij is. Waarom dieren? Deze spreken sneller tot de verbeelding van een kind. Alle paardennamen zijn van voor mij bekende dieren in het heden en verleden.