■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » Auteurs » Monique van Goozen

Monique van Goozen

Monique komt uit Apeldoorn (1964), maar ging naar het Gymnasium in Deventer. Inmiddels woont ze al vele jaren met haar gezin in Alkmaar.

Na haar middelbare school volgde Monique diverse opleidingen binnen de verpleegkunde, waaronder die van docent.

Onzeker over haar eigen kunnen als schrijver, maar toch vanuit een diepe liefde voor taal, volgde ze tussendoor een opleiding tot vertaler Engels.

Monique schrijft haar hele leven al verhaaltjes, versjes en stukjes voor schoolkranten en dergelijke, maar tot een echte serieuze poging wilde het maar niet komen.

Vijf jaar geleden kwam de grote ommekeer… "Het was alsof er opeens ruimte in mijn hoofd ontstond, want in drie maanden schreef ik een compleet boek, Tweesprong, dat ruim vierhonderd pagina’s telt, en tevens het eerste deel van een trilogie vormt".

Het werd een feelgood verhaal over drie vrouwen die op een keerpunt in hun leven staan. Omdat Monique in het dagelijks leven kinderen met het syndroom van down ondersteunt in het reguliere onderwijs, besluit ze uit haar eigen ervaring te putten en een aanzienlijke rol weg te leggen voor een meisje met downsyndroom.

Het viel niet mee om als debutant een uitgever te vinden die het met mij en mijn roman aandurfde, en ik ben uitgeverij EigenZinnig nog altijd dankbaar voor de kans die ik gekregen heb.

In 2019 verscheen het tweede deel, Sprong in het diepe, en in juni 2020 komt mijn derde boek uit: De zon sprong aan.

Voorlopig is Monique nog niet klaar met schrijven, iedere dag weer doet ze nieuwe inspiratie op en het is van een hobby uitgegroeid tot een ware passie.