■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » Auteurs » Hanneke van Gompel

Hanneke van Gompel

Hanneke van Gompel, schrijfster van Help! Het loslaten begint. 

Hanneke van Gompel (1964) is getrouwd met Eugene, moeder van Alexander en Rutger en tante van neef Sebastiaan. Ze woont in Den Bosch samen met haar man en hond Floris.

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest bij IBM, is zij sinds 2001 zelfstandig ondernemer. Ze werkt als (management)coach en is inspirator van het ‘Van denken naar voelen’- gedachtegoed middels haar boeken, agenda’s en scheurkalender. Tevens is ze initiator van De Inspiratiebron.

Haar waarden: passie, authenticiteit en vertrouwen.

Als drukbezette carrière vrouw was ik een controle freak, zat ik meestal in mijn hoofd en werkte mezelf over de kop. In 2005 kreeg ik een ongeluk en dat heeft mijn leven op z’n kop gezet. Het werd het begin van een nieuwe ontdekkingsreis. Aanvankelijk met veel weerstand stapte ik op het ‘spirituele pad’. Nadat ik me er pas aan overgaf, kon ik de talrijke lessen ervaren. 

Vanuit het motto ‘Een mooiere wereld, bewustzijn begint bij jezelf,’ schrijf ik mijn boeken: van denken naar voelen. Het gaat over mijn hobbelige levenspad, een soms komische en vaak kwetsbare zoektocht naar mezelf. Thema’s als: (controle) loslaten, perfectionisme en behoefte aan erkenning komen hierbij aan de orde. Langzaam maken ze plaats voor vertrouwen op m’n gevoel, luisteren naar mijn innerlijke stem, respect voor de flow van het leven en leven vanuit compassie. Mijn boeken beschrijven mijn reis naar bewustwording en hoe het mij niet tot een ander, maar wel tot een completer mens heeft gemaakt.

Onlangs zei een Amerikaans medium tegen mij: ‘In ieder mens zit een engel. En jij bent de engel die bij anderen de engel in hun hart laat ontwaken.’ Die uitspraak emotioneerde me enorm. Dit engelenwerk doe ik graag voor het ontwaken van ieders gouden vonk om het innerlijk leven te kunnen ontsteken.

Mijn levensmissie is om met hedendaagse, inspirerende verhalen mensen te raken en dichter bij zichzelf te brengen in een bewuster leven. Met liefde en plezier schrijf en sprokkel ik dagelijks inspiratie voor De Inspiratiebron en voor De Inspiratiebron agenda en scheurkalender. Ook ben ik nu zeven jaar aan het schrijven aan mijn nieuwe boek, een boek over loslaten voor de 40en50plus vrouw. Ik hou je op de hoogte … want samen met jou wil ik een bijdrage leveren aan het creëren van een mooiere wereld!”

Kijk hier voor een interview met Hanneke van Gompel.