■ Nederlandstalige boekenparels ■ Voor 15:00 uur besteld, vandaag verstuurd ■ Gratis cadeauservice ■

Home » Auteurs » Eva Linden

Eva Linden

Mijn naam is Eva Linden en ik ben 29 jaar oud. Ik woon in de Vlaamse Kempen met mijn man en onze huisdieren.

Ik werk deeltijds in de zorg, enkel in de namiddag zodat ik voor de middag kan schrijven aan mijn boeken.
Naast lezen en schrijven, hou ik me graag bezig met fotografie, koken, grafische vormgeving en cosplay. Daarnaast ben ik gek op reizen en hoop ik zo veel mogelijk van de wereld te zien.
In 2016 verscheen mijn eerste boek 'Maanziek', het eerste deel van een fantasy-trilogie die ik min of meer in eigen beheer heb uitgegeven. In 2020 lanceerde ik mijn eerste thriller/detective 'Weerwolven van Waraine' die redelijk goed onthaald werd door het publiek, het boek werd onlangs zelfs genomineerd voor een Indie Award. Binnenkort verschijnt mijn eerste boek bij Hamley Books, een grote stap waar ik als auteur heel erg naar uit kijk.

Het verhaal achter 'Weerwolven van Waraine' is eigenlijk best origineel en romantisch. Het idee voor het boek is ontstaan in mei 2018 op mijn trouwdag. Mijn man en ik zijn namelijk getrouwd op het strand in Etretat, een kustdorpje in het Franse Normandië. We waren daar een paar jaar eerder al eens geweest, tijdens onze eerste roadtrip samen, en het leek ons een leuk en romantisch idee om daar te gaan trouwen. Dus trokken we met onze familie, onze getuigen en onze beste vrienden naar Etretat om onze trouwgeloften af te leggen. Om iedereen te slapen te leggen, huurden we een houten huisje in het bos, het huisje dat je op de omslag van het boek kunt zien. Nadat we onze trouwgeloften hadden afgelegd, keerden we terug naar het vakantiehuisje om te barbecueën en daarna met z'n allen 'Weerwolven van Wakkerdam' te spelen. Toen merkte de getuige van mijn man op dat het een originele setting was om een verhaal over te schrijven en zo is de bal aan het rollen gegaan. Waarom ik gekozen heb voor een thriller, is omdat ik graag eens iets anders dan fantasy wilde proberen. Bovendien wilde ik kijken of het me zou lukken om enkele 'tienerproblemen' te verwerken in mijn verhaal, en ik denk dat ik daar best goed in geslaagd ben, hèhè.